Het verhaal over ‘Het sneeuwklokje’

Zoek berichten

Categorie

Nieuwsbrieven

Bekijk hier onze eerder verstuurde nieuwsbrieven.

Het sneeuwklokje is een prachtig verhaal over een eenzaam bloemetje dat zich als eerste boven de grond vertoond.
Na het lezen van dit verhaaltje kijk je voor altijd anders naar dit prachtige bloemetje.

Het sneeuwklokje

Het was nog winter. Op de bevroren grond lag een dun laagje sneeuw en daaronder, in de aarde, woonde een sneeuwklokje. Veilig geborgen lag het in zijn bollehuisje, maar het sliep niet meer. Het had zich lang genoeg in het donker verborgen. Nu was het nieuwsgierig geworden en wilde het graag zien of er al andere plantjes en bloemetjes boven de aarde tevoorschijn waren gekomen. Rond de bol begon de aarde warm te worden, zodat de sneeuw uiteindelijk boven het sneeuwklokje een klein stukje aarde vrij maakte.
Zodra het sneeuwklokje het heldere voorjaarslicht zag, zond het de eerste blaadjes omhoog en strekte het zich uit naar het licht. Het opende langzaam zijn bloemkelkje en ontdekte dat het nog helemaal alleen op de koude aarde was en dat er van zijn bloemenvriendinnen nog niets te zien was.
Bedroefd liet het zijn hoofdje hangen tot er een fris windje kwam aanwaaien: ‘Weken en maanden ben ik nu al onderweg zonder ook maar één bloemetje te zien. Wees gegroet, jij kleine lentebode!’ riep het vrolijk. En het speelde met het klokje zodat dit een heel teer en zacht geklingel liet horen. Door dit geluid werden langzaamaan ook de andere voorjaarsbloemen wakker. Toen het sneeuwklokje hier en daar madeliefjes, sleutelbloemen en viooltjes hun kopje boven de aarde zag steken, was het blij. Het bedankte de wind die geholpen had zijn bloemenvriendinnen wakker te luiden.

Bron: Leven met het jaar.
Helaas op dit moment niet leverbaar, maar dit prachtige boek vol verhalen, liedjes, spelletjes, recepten en knutsels weer beschikbaar is zal hij ook in onze shop te verkrijgen zijn.
Toch nieuwsgierig geworden naar onze shop? Klik dan hier 

Wil je zelf een sneeuwklokje maken? Wij hebben een heel erg leuke DIY voor je gemaakt.
Klik hier om naar de DIY te gaan.