Het effect van barnstenen sieraden bij kinderen

Zoek berichten

Categorie

Nieuwsbrieven

Bekijk hier onze eerder verstuurde nieuwsbrieven.

Barnstenen sieraden in de vorm van barnsteen armbanden en kettingen zie je steeds vaker. Veel kinderen krijgen deze sieraden omdat ze zo enorm schattig staan. Maar steeds vaker worden barnsteen sieraden ook gedragen vanwege het positieve effect bij klachten als doorkomende tandjes.

Maar wat is barnsteen eigenlijk?

Wist jij dat barnsteen eigenlijk helemaal geen steen is. Baltisch barnsteen (ook wel amber genoemd) is een versteende fossiele hars van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Dit barnsteen hars is afkomstig van naaldbomen uit het Scandinavische gebied. Barnsteen is dus in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, versteend hars en geen echt steen. Dat is ook de reden dat het zo licht is en niet koud aanvoelt als het in contact komt met de huid.

Barnsteen bij kinderen

Het effect van barnsteen armbanden en kettingen

Barnsteen die gedragen wordt voor het pijnstillend- en ontstekingsremmend effect wordt bij voorkeur op de huid gedragen. Doordat de steen opwarmt komen barnsteen zuren vrij die door de huid opgenomen kunnen worden en in de bloedbaan terecht komen. Dit ontstekingsremmend en pijnstillend effect biedt een goede ondersteuning bij doorkomende tandjes. Wij hebben zelf ervaren dat barnsteen kan helpen bij het verminderen van een overtollige speekselproductie. Anouk haar oudste zoontje heeft tot hij drie jaar was heel veel gekwijld. Anouk dacht eerst dat het toeval was toen ze haar oudste zoontje een barnsteen ketting cadeau gaf en hij stopte met kwijlen. Maar toen ze ook haar middelste zoon een barnsteen ketting liet dragen en hij ook stopte met kwijlen was ze overtuigt van de positieve werking van barnsteen op de speekselklieren. Dus toen haar jongste zoontje drie maanden oud was kreeg hij een barnsteen armbandje om zijn enkel. Voor Anouk was het ondertussen geen verassing meer dat hij helemaal niet gekwijld heeft.
Baltisch barnsteen kan onder andere ook ondersteuning bieden bij maag, darm, lever, mild, keel en galblaas klachten. Het kan gewrichtsklachten verminderen en kan het immuunsysteem versterken. Barnsteen kan het genezingsproces van wonden bevorderen en kan een positief effect hebben op het gemoed. Het kan je zelfvertrouwen versterken en je gevoel voor eigenwaarde vergroten. Barnsteen geeft je net een beetje meer zon in je leven.

 

Is het dragen van een barnstenen sieraad veilig?

Barnstenen sieraden zijn gemaakt van barnsteen kralen. Deze sieraden worden in Litouwen met de hand gemaakt en na elke kraal volgt er een knoopje, waardoor het zo veilig mogelijk is voor jouw kindje. Mocht de ketting namelijk onverhoopt breken dan valt niet de hele rij met kralen op de grond, maar maar één. Daarnaast is het sieraad voorzien van een speciale plastic schroef sluiting die breekt als hij onder druk komt te staan. Natuurlijk blijft het dragen van sieraden bij jonge kinderen een risico. Daarom raden we je ook aan om je gezonde verstand te gebruiken en om sieraden bij kinderen jonger dan drie jaar enkel onder toezicht te laten dragen.

Welke maat kies ik? Barnsteen bij kinderen

Meten is weten, dat is ook bij het uitkiezen van je barnsteen sieraad het geval. We hebben sieraden voor de kleinere kinderen 14 cm, de wat oudere kinderen 16,5 cm en volwassenen 19 cm. Omdat het handgemaakte producten zijn zijn de sieraden niet allemaal exact deze afmeting. Wanneer je de juiste maat armband zoekt kan je de arm of enkel  opmeten met een meetlint. Heb je die niet in huis knip dan een stukje touw af, meet daarmee de pols, enkel of hals op en meet het benodigde stukje touw vervolgens af met een liniaal.

Wij raden je aan om voor een armband 1,5 tot 2 cm bij de omtrek van pols of enkel op te tellen. Tot ongeveer drie jaar oud is de barnstenen ketting van 32 cm lang genoeg, is je kindje ouder dan doe je er goed aan om een maatje groter te bestellen. Barnsteen sieraden vind je hier. barnsteen armbanden, barnsteen kettingen, barnsteen los, barnsteen voor volwassenen. Maar bekijk ook eens onze barnsteen sieraden met edelstenen.